Κάντε κράτηση
Άφιξη:
Αναχώρηση:
Κράτηση
 

Αξιοθέατα

Ο ξενώνας Καλυβιανή βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία ανάμεσα στις παραλίες Φαλάσαρνα, Μπάλος και Ελαφονήσι και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τις διακοπές σας στην δυτική Κρήτη.
Επιλέγοντας τη διαμονή στην Κίσσαμο μαζί μας, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τις παραλίες στο δυτικό μέρος της Κρήτης, έχοντας πάντα ως αφετηρία τον παραδοσιακό ξενώνα Καλυβιανή.
› Μπάλος - Γραμβούσα

Στη βορειοδυτική γωνιά της Κρήτης βρίσκεται η χερσόνησος της Γραμβούσας, εκεί που βρίσκεται η υπέροχη και φημισμένη παραλία του Μπάλου, μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Η παραλία του Μπάλου έχει πολύ ωραία λευκή και κόκκινη άμμο, ενώ στο κέντρο υπάρχει μια μικρή λιμνοθάλασσα με γαλαζοπράσινα νερά. Απέναντι από την παραλία του Μπάλου υπάρχουν δύο μικρά νησιά, η Άγρια Γραμβούσα και η Ήμερη Γραμβούσα η πρώτη είναι αρκετά μικρή και βραχώδης, η άλλη είναι πολύ μεγαλύτερη και υπάρχει ένα κάστρο που χτίστηκε από τους Ενετούς.

Πώς να πάτε στον Μπάλο και στην Γραμβούσα:

Αν θέλετε να επισκεφθείτε αυτά τα δύο νησιά και την παραλία του Μπάλου, μπορείτε να πάρετε ένα από τα πλοία που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές, που αναχωρούν από το λιμάνι της Κισσάμου. Το λιμάνι της Κισσάμου απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρo από τον Ξενώνα Καλυβιανή. Επίσης μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο σας, με την μοτοσυκλέτα σας, με ποδήλατο ή περπατώντας πάντα με αφετηρία το χωριό Καλυβιανή, θα οδηγήσετε 9 χιλιόμετρα μέχρι το τέλος της διαδρομής, έπειτα θα ακολουθήσετε το μονοπάτι και σε λίγα λεπτά θα αντικρίσετε την παραδεισένια παραλία του Μπάλου.

› Ελαφονήσι

Στην νοτιοδυτική ακτή της Κρήτης, εκτείνεται μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες του νησιού, ένα κομμάτι του παραδείσου. Απέχει περίπου 50 λεπτά από τον ξενώνα Καλυβιανή και κύριο χαρακτηριστικό είναι οι αμμόλοφοι με τη λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά είναι ροζ, από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν κατακερματιστεί από τα χρόνια τα οποία δίνουν μια ιδιαίτερη εμφάνιση στην παραλία. Το νησί Ελαφονήσι είναι πολύ κοντά στην παραλία και μπορείτε να πάτε εκεί με τα πόδια. Σίγουρα μια επίσκεψη στην εξωτική παραλία της Ελαφονήσου θα σας μείνει αξέχαστη!

Πώς να πάτε στο Ελαφονήσι:

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Ελαφονήσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο λεωφορείο ή να πάτε με το αυτοκίνητο σας. Το Ελαφονήσι απέχει 48 χιλιόμετρα από τον ξενώνα Καλυβιανή.

› Φαλάσσαρνα

Η παραλία Φαλάσσαρνα βρίσκεται βορειοδυτικά της Κρήτης, θεωρείται μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην Κρήτη και στην Ελλάδα. Έχει παχιά λευκή άμμο με τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, έχει το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην Κρήτη. Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Φαλάσσαρνα και το το αρχαίο λιμάνι της Πολυρρήνιας, το όνομα προέκυψε από τη νύμφη Φαλάσσαρνα.

Πώς να πάτε στην Φαλάσσαρνα:

Αν θέλετε να επισκεφθείτε την Φαλάσσαρνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο λεωφορείο ή να πάτε με το αυτοκίνητο σας. Η Φαλάσσαρνα απέχει 9 χιλιόμετρα από τον ξενώνα Καλυβιανή.

› Παλαιόχωρα

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κρήτης είναι μία μικρή κωμόπολη, εκεί θα βρείτε δύο υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.. Και οι δύο είναι βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές άλλες παραλίες κοντά στην τοποθεσία λιγότερο γνωστές. Στην Παλαιοχώρα μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, καφετέριες και πολλά καταστήματα, όπως τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν αρκετές διαδρομές, όπως το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 & Ε1, υπάρχει επίσης καθημερινή θαλάσσια συγκοινωνία για την Σούγια, Αγία Ρουμέλη, Χώρα Σφακίων, το Ελαφονήσι και τη Γαύδο.

Πώς να πάτε στην Παλαιοχώρα:

Αν θέλετε να επισκεφθείτε την Παλαιοχώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο λεωφορείο ή να πάτε με το αυτοκίνητο σας. Η Παλαιοχώρα απέχει 48 χιλιόμετρα από τον ξενώνα Καλυβιανή.

› Φαράγγι Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη με 18 χιλιόμετρα μήκος, το πλάτος κυμαίνεται από 150 έως 3 μέτρα. Η είσοδος του φαραγγιού βρίσκεται στην τοποθεσία Ξυλόσκαλο, το οποίο είναι το υψηλότερο σημείο του οροπεδίου με υψόμετρο 1.200 μέτρων και η πορεία διαρκεί αβίαστα 6-8 ώρες. Από εκεί ξεκινά μια μαγευτική διαδρομή, το τοπίο και η φύση αποκαλύπτει το μεγαλείο της, αμέτρητες αποχρώσεις του πράσινου, τεράστια αιωνόβια κυπαρίσσια, με κρυστάλλινα πηγές πόσιμου νερού, τεράστια βράχια και ψηλά βουνά. Εκτιμάται ότι το φαράγγι της Σαμαριάς υπάρχουν 450 είδη από βότανα και 70 από αυτά αυξάνονται μόνο εκεί. Το 1962 ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός για την προστασία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Είναι το μόνο μέρος που ζει το κρητικό αγριοκάτσικο με το όνομα Κρι Κρι, επίσης ζουν πολλά σπάνια είδη πουλιών. Στη μέση της διαδρομής βρίσκεται το χωριό της Σαμαριάς το οποίο σήμερα είναι ακατοίκητο. Τώρα το τοπίο αλλάζει, οι δύο πλευρές του φαραγγιού πλησιάζουν πολύ κοντά και δημιουργεί μια θύρα 3 μέτρα και ύψος 600 μέτρα. Περνώντας το στενό πέρασμα στο κάτω μέρος βλέπετε το μπλε της θάλασσας, αφού φτάσετε στο χωριό Αγία Ρουμέλη, το φαράγγι έχει τελειώσει και τώρα είστε στο Λιβυκό Πέλαγος. Ένα μπάνιο μετά από τη μακρά πορεία είναι το καλύτερο σε μια υπέροχη παραλία με άμμο, μαύρα βότσαλα και πεντακάθαρη θάλασσα.

Πώς να πάτε στο φαράγγι της Σαμαριάς:

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το φαράγγι της Σαμαριάς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο λεωφορείο ή να πάτε με το αυτοκίνητο σας Το φαράγγι της Σαμαριάς απέχει 65 χιλιόμετρα από τον ξενώνα Καλυβιανη.

› Χανιά

Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων, που βρίσκεται στο βόρειο ανατολικό τμήμα του νομού και είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η πιο όμορφη και πιο γραφική πόλη στην Κρήτη και στην Ελλάδα, και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο Ακρωτήρι και το λιμάνι της Σούδας είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να δείτε την Δημοτική Αγορά, με το σχήμα σταυρού, που χτίστηκε με το πρότυπο της αγοράς στη Μασσαλία. Σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης είναι ο Δημοτικός κήπος και δίπλα του το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Το γραφικό Ενετικό λιμάνι αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και ντόπιους, τόσο για την ομορφιά και για τις επιλογές διασκέδασης που παρέχει για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Η παλιά πόλη μέσα από τα τείχη διατηρούν την βενετσιάνικη αρχοντιά τους, τα στενά σοκάκια πλακόστρωτα περιβάλλονται από καλαίσθητα αναπαλαιωμένα σπίτια, που οδηγεί στο ενετικό λιμάνι και προσφέρει ένα ευχάριστο περίπατο. Το Ενετικό λιμάνι έχει πολλά εστιατόρια, καφετέριες και τουριστικά καταστήματα.

Πώς να πάτε στα Χανιά:

Αν θέλετε να επισκεφθείτε την πόλη των Χανίων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο λεωφορείο ή να πάτε με το αυτοκίνητο σας. Τα Χανιά απέχουν 40 χιλιόμετρα από τον ξενώνα Καλυβιανή.

› Ενετικό λιμάνι Χανίων

Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές της πόλης των Χανίων, Η κατασκευή του έγινε μεταξύ 1320 και 1356 από τους Ενετούς για να προστατεύσει την πόλη των Χανίων. Ο φάρος είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων. Κύρια στοιχεία της εξαιρετικής αρχιτεκτονικής είναι τα γύρω κτίρια, τα στενά δρομάκια, το τουρκικό τζαμί και λίγο πιο πέρα υπάρχουν τα παλιά ναυπηγεία, όπου οι Βενετοί έχτισαν τα πλοία τους. Στα αριστερά του λιμανιού είναι το φρούριο του Φιρκά και δίπλα το Ναυτικό Μουσείο . Σήμερα είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά αξιοθέατα στα Χανιά με πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ κατά μήκος της θάλασσας. Ειδικά το βράδυ η θέα είναι φανταστική!

Πώς να πάτε στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων:

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Ενετικό λιμάνι των Χανίων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο λεωφορείο ή να πάτε με το αυτοκίνητο σας. Το ενετικό λιμάνι Χανίων απέχει 40 χιλιόμετρα από τον ξενώνα Καλυβιανή.

› Κίσσαμος

Η Κίσσαμος είναι μια όμορφη περιοχή με πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκους. Όπως όλη η Κρήτη, έτσι και η Κίσσαμος έχει μακρόχρονη ιστορία και είναι σφραγισμένη με θρύλους και παραδόσεις. Προσφέρει στους επισκέπτες της γαλήνη και ηρεμία, μακριά από τους θορύβους των μεγαλουπόλεων. Είναι μια φιλόξενη περιοχή που χρειάζεται κάθε επισκέπτης στις διακοπές του, διατηρώντας μέχρι και σήμερα τα ήθη και τα έθιμα της Κρητικής παράδοσης.

Ευχάριστοι άνθρωποι και φιλόξενοι , πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τον κάθε επισκέπτη σε ότι χρειαστεί! Στην Κίσσαμο υπάρχει και λιμάνι. Το λιμάνι της Κισσάμου είναι ο συνδετικός κρίκος με τα Κύθηρα, την Καλαμάτα, το Γύθειο και τον Πειραιά. Η Κίσσαμος (Καστέλλι) απέχει από τα Χανιά 36 χιλιόμετρα, περίπου 25 λεπτά με το αυτοκίνητο. Είναι μια πόλη για ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποδράσεις. Στην Κίσσαμο λειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, Κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών, υποκαταστήματα τραπεζών, ταχυδρομείο, Κέντρο Υγείας, Γραφεία μεταφορών, Γραφεία Ενοικιάσεως αυτοκινήτων , γραφεία μοτοποδηλάτων, σταθμός ΚΤΕΛ, εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, καφετέριες, μπάρ, ίντερνετ Καφέ, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπιγνκ, αλιευτικό καταφύγιο, μικρή μαρίνα και κάθε είδους αγορά. Η περιοχή έχει πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την λιμνοθάλασσα του Μπάλου, μια περιοχή φυσικού κάλλους μόλις 9 χιλιόμετρα από το Χωριό Καλυβιανή. τα νησιά της Γραμβούσας (νησιά των πειρατών με κάστρο), τους αρχαιολογικού χώρους των Φαλασάρνων, της Πολυρρήνιας, τα φαράγγια Σηρικαρίου, Ρόκκας και Τοπολίων με την επιβλητική σπηλιά της Αγίας Σοφίας, , τα Μεσαιωνικά χωριά και τις καταπληκτικές πεντακάθαρες αμμουδερές παραλίες. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς τα Χανιά και Κίσσαμο γίνονται κάθε μια ώρα.

Πώς να πάτε στην Κίσσαμο:

Αν θέλετε να επισκεφθείτε την Κίσσαμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο λεωφορείο ή να πάτε με το αυτοκίνητο σας. H Κίσσαμος απέχει 5 χιλιόμετρα από τον ξενώνα Καλυβιανή.

 
 
Mama's Dinner
Στο εστιατόριο θα δοκιμάσετε την δημιουργική κρητική κουζίνα σύμφωνα με τη φιλοσοφία και την παράδοση της Κρήτης.
περισσότερα »
GARTEN bAR
Στο μπαρ, ανάμεσα στα δέντρα και τα καταπράσινα λουλούδια του κήπου μας, παίζουμε μουσικές του κόσμου.
περισσότερα »